۳۱ شهریور ۱۳۹۵، ۹:۵۴

بستر مناسب ولی زیرساخت نامناسب؛

بازدهی پایین تولید عسل در شازند/ ظرفیتی که نیازمند برندسازی است

بازدهی پایین تولید عسل در شازند/ ظرفیتی که نیازمند برندسازی است

شازند-شهرستان شازند سال گذشته رتبه اول تولیدعسل را در استان کسب کرده اما به دلایلی ازجمله نبودمرکز پرورش ملکه زنبور و هزینه بالای تهیه ملکه اصلاح شده، بازدهی تولیدعسل در این منطقه پایین است.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: شهرستان شازند در استان مرکزی از جمله مناطقی است که در زمینه کشاورزی وضعیت مستعدی دارد و این شرایط سبب شده تا با توجه به بارش سالانه و پوشش گیاهی مناسب، در سال های اخیر این شهرستان در حوزه زنبورداری و تولید عسل در استان مرکزی فعال شود.

شهرستان شازند سال گذشته رتبه اول تولید عسل را در استان مرکزی کسب کرد و این رتبه هر ساله بین خمین و شازند در حال جابه جایی است.

تولید عسل و پرورش زنبور به عنوان یک درآمدزایی پاک و بدون ضرر به محیط زیست، می تواند کمک شایانی به اشتغال و توسعه شهرستان و استان داشته باشد.

مجتبی صیادی، جوان موفق شازندی که چند سالی است به تولید عسل پرداخته، گفت: در سال ۹۱ کار پرورش زنبور و تولید عسل را در منطقه شهباز شازند آغاز کردم.

این جوان تولید کننده عسل ادامه داد: عسل منطقه شهباز شازند به دلیل قرار دادن کندوها در کوهپایه قله شهباز و استفاده زنبورها از گیاهان کوهی که بعضا خاصیت دارویی نیز دارند از کیفیت بالایی برخوردار بوده و می توان گفت در تمام استان شناخته شده است.

وی ادامه داد: در سال ۹۱ با ۱۰۰ کندو آغاز به کار کرده و در سال ۹۳ آن را به ۵۰۰ کندو افزایش دادم و در حال حاضر نیز با ۵۵۰ کندو، قطب اول تولید عسل در شهرستان شازند هستیم به طوری که در کنار عسل به فروش کندو نیز می پردازیم.

صیادی بیان کرد: در حال حاضر ۹ تن در سال تولید عسل مرغوب داریم به طوری که به مناطق دیگر استان همچون کمیجان، اراک، ساوه و همچنین خارج استان یعنی تهران که بازار اصلی فروش است، عسل می فرستیم.

وی با بیان اینکه باید عسل شهرستان شازند با نام این منطقه عرضه شود گفت: در این رابطه نیاز به احداث کارگاه بسته بندی در منطقه است تا عسل شازند با نام این شهرستان عرضه شود.

سالانه ۳۰۰تُن عسل در شازند تولید می شود

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شازند در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پرورش زنبور در سطح این شهرستان اظهار داشت: ۲۶هزار کندو در سطح شهرستان شازند وجود دارد که از این تعداد کندو سال گذشته بیش از ۳۰۰ تن تولید عسل تولید شده است.

شهرستان شازند با توجه به اقلیم مناسب و آب و هوای مطلوب ۱۵هزار زنبوردار مهاجر را از شهرهای مختلف کشور در خود جای داده که در فصل مناسب به این شهرستان کوچ می کنندرامین اخلاصی با بیان اینکه شهرستان شازند در تولید عسل از جایگاه خوبی در استان برخوردار است، افزود: این شهرستان با توجه به اقلیم مناسب و آب و هوای مطلوب ۱۵هزار زنبوردار مهاجر را از شهرهای مختلف کشور در خود جای داده که در فصل مناسب به این شهرستان کوچ می کنند.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شازند با اشاره به تعاونی زنبورداران این شهرستان گفت: در حال حاضر اعضای تعاونی زنبورداران شهرستان شازند ۲۰۰ نفر هستند که به صورت پراکنده در مناطق مختلف شهرستان به پرورش زنبور و تولید عسل اشتغال دارند.

اخلاصی یکی از مشکلات زنبورداران و تولید عسل را نبود کارگاه بسته بندی عنوان کرد و اظهار کرد: در حال حاضر دو کارگاه بسته بندی عسل در سطح شهرستان شازند در حال احداث است که با تکمیل و راه اندازی این دو کارگاه مشکل بسته بندی عسل در سطح شهرستان حل خواهد شد و از این پس بسته بندی ها با برند عسل شهرستان شازند در سطح بازار ارائه می شود.

جای خالی مرکز پرورش ملکه زنبور عسل

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دو شهرستان خمین و شازند در استان وضعیت مناسبی در تولید عسل دارند، گفت: سال گذشته برای زنبورداران استان به دلیل تلفات زیاد زنبور سال خوبی نبود.

مسلم فراهانی با بیان اینکه در بحث پرورش زنبورعسل در استان مشکلاتی وجود دارد، افزود: نبود امکانات زیرساختی مانند مرکز پرورش ملکه زنبور عسل، باعث شده تا با وجود اقلیم مناسب، نتوانیم در این زمینه پیشرفت چشم گیری داشته باشیم.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان مرکزی با اشاره به کارگاه های بسته بندی عسل در سطح استان گفت: در شهرستان خمین هشت کارخانه بسته بندی وجود دارد که عسل تولیدی استان های دیگر را هم بسته بندی می کند اما در شهرستان شازند هیچ کارگاه بسته بندی وجود ندارد که باید در زمینه رفع این مشکل اقدامی صورت گیرد.

سالانه ۳۶هزار ملکه اصلاح شده زنبور عسل در استان نیاز است

وی با بیان اینکه برای رسیدن به میزان مطلوب تولید عسل، سالانه در استان ۳۶هزار ملکه زنبور عسل اصلاح شده احتیاج است، گفت: شهرستان شازند با توجه به رتبه اول تولید عسل آن در استان، به ۱۴هزار و ۵۰۰ ملکه اصلاح شده احتیاج دارد که متاسفانه بضاعت مالی زنبورداران پایین است و مجبور به استفاده از ملکه های داخل کندوها هستند.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان مرکزی تصریح کرد: استفاده از ملکه های تولید داخلی و داخل کندوها، باعث پایین آمدن بازده تولید عسل می شود.

شهرستان شازند با توجه به رتبه اول تولید عسل آن در استان، به ۱۴هزار و ۵۰۰ ملکه اصلاح شده احتیاج دارد که متاسفانه بضاعت مالی زنبورداران پایین است و مجبور به استفاده از ملکه های داخل کندوها هستندفراهانی خاطرنشان ساخت: با توجه به سرانه مصرف عسل در سطح استان، میزان تولید عسل جوابگوی صادرات این محصول نیست و اگر صادراتی هم انجام شود بین استانی است.

وی با اشاره به فواید زنبور برای باغات و مزارع منطقه گفت: پرورش زنبور عسل علاوه بر ایجاد اشتغال، درآمدزایی و ارزش اقتصادی، موجب افزایش بازده محصولات کشاورزی زراعی و باغی از طریق گرده افشانی می شود.

فراهانی تصریح کرد: طی روند گرده افشانی زنبورها در منطقه، تولید محصول کشاورزی در باغات، افزایش پنج برابری و اراضی زراعی افزایش سه برابری پیدا می کند و در واقع این اشتغال مفید، به بخش کشاورزی در منطقه نیز یاری می رساند.

کد خبر 3774649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha